המהפכה היא תפיסה חינוכית חדשה, שנועדה לשנות את פני החינוך בארץ ובעולם, המתבססת על חירות האדם ללמוד מתוך עניין ורצון להשפיע לטובה על סביבתו, במסגרת שיתופית ובעולם משתנה תדיר. אנחנו מאמינים ששינוי חינוכי חייב להתחיל מאנשי החינוך, ואלו צריכים להיות בעלי מעוף, חובבי אדם ואוהבי חשיבה. תוכנית הלימודים שלנו נבנית על ידי הלומדים בתהליך של שיתוף ומשקפת תחומי עניין מגוונים. חברי הקבוצה ילמדו להוביל שינוי, להעריך ולמדוד אותו.
התוכנית מיועדת למורים, אנשי חינוך, יזמים ואנשי עשייה המעוניינים לשפר את המערכת החינוכית באמצעות פיתוח ויישום ידע חדש ומתקדם. התוכנית מציעה למשתתפים מסלולים שונים הכוללים למידה מעשית ותיאורטית, עבודה עם מנטורים מובילים בתחום ולמידה מקצועית מתמדת.
שמחים לחגוג את השקתו של ספר המהפכה!
ספר המהפכה מאגד בתורה את התורה המתהווה והמתפתחת של התפיסה החינוכית שעומדת מאחרוי לימודי המהפכה. הוא כולל עקרונות יסודיים, חוויות, רעיונות וטקסטים שונים שכתבו משתתפי התוכנית.
קריאה בספר היא הדרך הטובה ביותר להכיר את העשיה שלנו - מוזמנים לעיין בו - הקריאה פתוחה, חופשית ומומלצת!
התוכנית נהגתה ומובלת על ידי אנשי חינוך מהמובילים בישראל
אריק מנדלבאום
מנהל, מורה ותלמיד. אקטיביסט בתחומי חינוך, שיקום וטיפול בארץ ובעולם
פרופ׳ יולי תמיר
נשיאת מכללת בית ברל ושרת החינוך לשעבר.
יעקב הכט
מייסד החינוך הדמוקרטי ומקים המכון לחינוך דמוקרטי, יו״ר ארגון ערי חינוך.
למידה במרכז בתוכנית המהפכה
למידה מתוך חיבור ועצמאות -
אנו רואים בלמידה כמנוף להתפתחות, מתוך חיבור ועניין אישי ככלי לשינוי האדם והעולם.
למידה והתנסות במרחבים של שייכות -
עמיתי המהפכה מקיימים מרחבי למידה בהם נפגשים אנשים בעלי שותפות עניין, לומדים, מעמיקים ומייצרים שינוי במציאות.
למידה ויזמות במעגלית מתרחבים -
הכשרת לומדים ומומחים לפיתוח והוצאה לפועל של יוזמות בתחומי עשיה שונים ובהיקפים מתרחבים.
״דור צעיר מתוסכל ומפוחד גדל היום ברחבי העולם המערבי והוא עלול להתפרץ ללא שליטה, אם לא יכינו אותו למשברים החברתיים והכלכליים שעמם הוא עומד להתמודד. המשימה החשובה ביותר של החינוך במאה העשרים ואחת אינה הצלחה במבחנים הבינלאומיים, הצטיינות במדעים או רכישת ידע וטכנולוגיות מתקדמות, אלא הכנת אנשים צעירים לעולם שהסיפוקים בו יהיו שונים מאלו של הדורות הקודמים. גם במובן זה, כמו במובנים רבים אחרים, מחנכים ומורים הם דמויות הראויות לחיקוי ובשל כך בשלים להוביל מהלכים חברתיים המצויים מעבר לגבולות בית הספר. אם נשכיל להבין את השינויים שאנו מתמודדים עמם, היכן נכשלנו והיכן הצלחנו – אולי העשורים הבאים יעמידו את המחנכים במרכז הזירה ויחזירו לחינוך, ולנו, מעט מהכבוד האנושי שאבד לנו.״
פרופ׳ יולי תמיר, מתוך ״מי מפחד משיוויון״